• Koçoğlu Tavukçuluk & Kümes Ekipmanları San.Tic.Ltd.Şti

Tag Archives: Lohman Brown

Doğal-Organik-Salma Tavuk Çiftliği Hakkında

lohman-brown Doğal-Organik-Salma Tavuk Çiftliği HakkındaMerhaba sayın ziyaretçiler ben Burak Koçoğlu, sitemiz üzerinden sormuş olduğunuz tüm soruları tek bir başlık adı altında toplayarak daha kalıcı bilgi almanız için bu başlığı açıyorum. Sizin sormuş olduğunuz sorulara göre cevaplarımızı vereceğim inşallah size faydalı ve yararlı olur.

1- Soru:  Elinizde her dönem yumurta tavuğu bulunuyor mu ?

Cevap: Yeni çalıma sistemimiz ile birlikte 2016 yılı itibariyle Lohman Brown ve Ataks yarkalarımız sürekli satışta kalacaktır.

2-Soru: Lohman Brown ile Ataks arasındaki farklar nedir ?

Cevap: Ataks , Lohman Browna göre yıllık yumurta verimi olarak 20 adet daha azdır. Ayrıca daha araştırmacı bir tavuktur. Lohman Brown ise, Ataks tavuğuna göre daha asil bir ırktır. Yem tüketimi olarak Lohman Brown günlük 10-20 gram daha az yem tüketmektedir.

3-Soru:  Neden, sadece Lohman Brown türünü öneriyorsunuz ?

Cevap:  Sizden gelen taleplere göre Lohman Brown üretimimizi 40.000 tavuktan  100.000’e çıkardık. Salma tavukçuluk yapan müşterilerimiz için 2 önemli kriter vardır. 1. yemi az yemesi 2. yumurtayı çok vermesi. Bu kriterlere en uygun ırk Lohman Brown türü olması ve ülkemizin tüm iklim koşullarına ayak uydurabilmesi balıca sebeplerdir.

4-Soru: Sizden almış olduğumuz Lohman Brown yarkalar ne zaman yumurtlamaya geçer ?

Cevap: Biz civciv döneminden itibaren, veteriner ve bilinçli kümes bakıcıları tarafından yarkaları saatlik,günlük bir şekilde sürekli kontrol ediyoruz. Bizim kümeslerimizden 16.hafta sonu yarkalar satışa çıkar. Nakliye,yol süresi ve sizin kümesinize yer değişikliği için alışması için gerekli süre 10 gündür. Aldıktan sonra 10.gün sonunda kılavuz dediğimiz ilk yumurtasını atmaya başlarlar.

5-Soru: Lohman Brown türünü günlük yem ve yumurta kapasitesi nedir ?

Cevap: 16 haftalık yarkalar günlük 90-110 gram arası yem tüketmektedir. Salma tavukçular yeşillik ve ekstra takviye yaptığı zaman alacağı yem miktarı doğadan edindiği besin miktarına göre 80-90 grama kadar düşmektedir. 1 adet Lohman Brown’ın yıllık yumurta kapasitesi 300-330 arasıdır.Salma tavukçuluk yapacak olanlar için 280 rakamı idealdir.

6-Soru: Tavuklara uygulanan aşı ve uygulamarı siz mi yapıyorsunuz ?

Cevap: 1.haftadan itibaren veteriner hekimlerimiz tarafından sürekli kontrol altında tutulur. 16.haftaya kadar tüm aşılarını firmamız yapar ve aşı kartlarını müşterilerine sunar. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile işbirliği içinde olan firmamız sürekli denetlenir ve bu denetlemelerden tam puan ile geçmektedir. Tavuklar yükleme öncesi son enjeksiyon aşıları olan 4’lü karma + tifo ve çiçek aşısı yapılıp yollanmaktadır. Bu aşıların seri numaraları belgesi ile birlikte size teslim edilmektedir.

7-Soru: Tavukların gagalarının kesik olması veya olmaması ne içindir ?

Cevap: Salma yapan müşterilerimiz için yarkaların gagalarını kesinlikle kestirmiyoruz. Bunun sebebi ise doğaya saldığınız zaman toprağı düzgünce eşmesi ve besin aramasıdır. Kafes tavukçuğu yapanlar için gagaları kesilir. Bunun sebebi ise tavuk sıkışık alanda birbirine zarar vermesi ve öldürmemesi içindir.

8-Soru : Kaç adet tavuk alsak, gönderim yapıyorsunuz ?

Cevap: Üretici firma olduğumuzdan dolayı düşük siparişleri pek karşılamıyoruz. Bulunduğunuz bölgeye olan sipariş yoğunluğuna göre en az 300 tavuk yollayabiliyoruz. Örnek veriyorum; Adana bölgesinden aradınız, bizim o tarafa siparişimiz oluyor alınan tüm siparişler toplanıp özel kafesli tırımıza yükleniyor ve adrese teslim dağıtılıyor. Örnek: Van’dan aradınız 300 adet istiyorsunuz, o tarafa sizden başka siparişler olmadığı için dağıtım yapamıyoruz.

9-Soru: Fiyatlarınıza KDV dahil mi ? Fatura yolluyor musunuz ? Nakliye nereye kadar getiriyor ?

Cevap: Fiyatlara KDV hariçtir, Nakliye dahildir.

10-Soru: Tavuk çiftliği için devlet desteği, kredi ve hibe gibi destekler mevcut mu ?

Cevap: Ziraat Bankasının vermiş olduğu tarım ve hayancılık kredileri mevcut, bunu bulunduğunuz il veya ilçedeki banka şubesinden öğrenebilirsiniz. 5.000 tavukçuluk için bir desteği mevcut, teferruatını kendiniz şube ile detaylı konuşabilirsiniz. KOSGEB dediğimiz %30 hibeli %70 vadeli destekte mevcut, fakat bunu her il ve ilçeye vermiyorlar. Örnek veriyorum; Çiftliğiniz 2.000 kapasiteli KOSGEB’e gidiyorsunuz ben bunu 5.000-7.000 yapmak istiyorum arsam buna uygundur bana destek verirmisiniz diyorsunuz, KOSGEB size bir ekspertiz yolluyor yerinde inceleme yapıyor ve uygunsa kredi imkanı sunuyor.

11-Soru: Organik Yumurta Sertifikası almamız gerekiyor mu? Nasıl alabiliriz ?

Cevap: Türkiyede organik yumurta sertifikası olan 10-15 tane çiftlik vardır. Sizde organik yumurta sertifikası almak isterseniz bulunduğunuz il veya ilçedeki Tarım İl Bakanlığına başvuruyorsunuz, onlar size ekspertiz yollar. Arsanızdan toprak numunesi, suyunuzdan numüne alır ve son olarak bizimle irtibata geçerler tavuklar için numune alırlar, ve kriterler uygunsa size sertifika verirler. Bazı müşterilerimizden aldığımız telefonlara göre tarım il bakanlığı bu konu ile biz ilgilenmiyoruz diyor ve sertifikasyon firmalarına yolladığını söylüyor. Kesinlikle Tarım İl Bakanlığı sorumluluğundadır. Oradaki memur bilmiyorsa ısrar edin öğrenip size bilgi vermek zorundadır.

12-Soru: 300 – 500 – 1000 tavuk için ticari bir yükümlülük gerekiyor mu ?

Cevap: 250-999 tavuğa kadar devlet sizden bir şey talep etmiyor, hobi için yapılan uğraş diye ses etmiyor. 1.000 tavuk üstü için bir muhasebe ve defterinizin olması gerekiyor, market,bakkal,alışveriş merkezi ve doğal ürün satan yerlere fatura kesip yumurta vermeniz sizin için ticari bir zorunluluktur. Ben size yine de 500 tavuğunuz da olsa bir defter açtırmanızı öneriyorum.

13-Soru: Kümes yapımı konusunda proje desteği veriyor musunuz ?

Cevap: Bu konu hakkında çok fazla talep olduğu için ilk başta anahtar teslim kümes kurulumu yaptık fakat daha sonra sürekli telefondan bilgi alıp kendileri yapmaya çalıştığı için ben kendimden fedakarlık yaptım ve bu işi ticari boyuta taşımadım. Örnek projeleri ve fizibilite raporlarını sitemize ekledim ve faydalanın istedim. Tavuk aldığınızda firmamıza gelir karşılıklık birer kahve içer ve tüm bildiklerimi Avrupa standartlarına uygun kümesinizi yaptırmanızı sağlarım.

 

Arkadaşlar genel anlamda sormuş olduğunuz sorulara cevap verdim, kafanıza takılan sorular olursa iletişim numaralarımızı arayarak bilgi alabilirsiniz. Son olarak aşağı tarafa tavuk ve firma konusunda bilgi verdim, lütfen ciddiyetle okuyunuz.

Son olarak size şunları söyleyeceğim, her kimden ne tavuk alırsanız alın mutlaka aşı kartlarını görün de alın.  Parçacı, aracı dediğimiz kişilerin kümeslerini imkanınız var ise gidip görün size bahsettikleri gibi kümesleri var mı yok mu ? Aşı kartlarını isteyin! Tarım ve Hayvancılık izinlerini mutlaka görün, kümes numaralarını isteyin vermiş oldukları kümes numarasını Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sorgulatın ki öyle bir kümes var mı yok mu öğrenin. Faturanızı mutlaka alın. Tavuk işi ciddi iştir, hiçbir hatayı affetmez bir tavuğa yapılmayan aşı tüm kümesi etkiler ve ciddi maddi kayıpları yaşarsınız. Ben bu işi yapacağım diyen arkadaşlar tavuklarını kesinlikle görmeden almayın ve aldığınız firma veya kişilerin yukarıda yazdığım tüm evraklarını tek tek bakın. Hayvanları gününde ve gramajında almanız çok önemlidir. Size 3 aylık hayvanı yumurtlamaya hazır diye satabilirler, bu durumda hak talep edebileceğiniz tüm evraklarınızı alın. Orijinal ırk aldığınıza dikkat edin. Horoz-Tavuk ayrımına dikkat edin. Sonuçta bu iş için ciddi sermayaler harcayacaksınız.

Sevgi ve saygılarımla.

Burak Koçoğlu

 

Lohman Brown Özellikleri

yonca-yiyen-tavuk Lohman Brown ÖzellikleriYumurta tavuğu seçiminde Lohman cinsi de değerlendirilen cinsler arasındadır. Bu cinsin aşılamalarına ne kadar fazla dikkat edilirse bu cinslerin hastalıklardan korunması o derece kolay olacaktır. Bunun yanında bu cins tavukların kümes ısısına ve ışıklandırmasına ne kadar fazla özen gösterilirse bu cinslerin yumurta verimliliği de o derece artmaktadır. Lohman tavuğu yumurta tavuğu olarak nitelendirilen bir cins tavuktur. Lohmann Tierzecht tarafından üretildiği bilinmektedir. Bu tavukların 4-5 aylık olduklarında yumurtlamaya başladıkları bilinmektedir. Yumurta sektöründe çalışan pek çok ticari işletme bu tavuk cinsini beslemektedir. Bu tavuk cinsinin ömrü yaşadıkları yere ve yaşayış kalitesine göre değişmektedir. Lohman tavuğunun kümesine alışması biraz zor olmakla birlikte alıştıktan sonra oldukça uyumlu olan bir tavuk cinsi olduğu söylenebilir. Verimleri ortalama köy tavuğu kadardır. Bu nedenle pek çok üretici tarafından tercih edilen bu tavukların çift sarılı yumurta yumurtladıkları görülmüştür. Folluk dışına da yumurtlayan bu tavukların birkaç tanesinin tek bir folluğa girdiği de bilinmektedir.

Lohman Brown Hakkında Bilinmesi Gerekenler ;

17 -18. Haftalar arası yumurtlamaya başlarlar.

Günde 90 – 100 gram arası yem yemektedirler.

Salma Tavukçulukta 1 tavuk yılda 300-330 arası yumurta verir.

Salma Tavukçulukta ki ömrü 2 yıldır.

Lohman Brownların ağırlığı 1,75-2,4 kg arasındadır.

Tavuk yumurtadan kesildikten sonra kesilip organik-doğal-gezen tavuk eti olarak satılmaktadır.

Salma Tavukçulukta en çok tercih edilen ırktır.

16 Haftalık LOHMAN BROWN YARKA Satışlarımız Devam Ediyor.

15 Eylül – 30Eylül Arası Kapınıza Teslim Yapılacak Yarka Satışlarımıza Sipariş Vermek İçin Lütfen Bize Ulaşınız.

0554 950 94 30 – 0542 435 48 35 – 0532 505 60 77 nolu telefonlardan sipariş verebilirsiniz.

KOÇOĞLU TAVUKÇULUKTAN SALMA TAVUK YAPACAKLARA TAVSİYE YAZISI 

Her kimden ne tavuk alırsanız alın mutlaka aşı kartlarını görün de alınız.  Parçacı, aracı dediğimiz kişilerin kümeslerini imkanınız var ise gidip görün size bahsettikleri gibi kümesleri var mı yok mu ? Aşı kartlarını isteyin! Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının izinlerini mutlaka görün, kümes numaralarını isteyin, vermiş oldukları kümes numarasını Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sorgulatın ki öyle bir kümes var mı yok mu öğrenin. Faturanızı mutlaka alın. Tavuk işi ciddi iştir, hiçbir hatayı affetmez bir tavuğa yapılmayan aşı tüm kümesi etkiler ve ciddi maddi kayıpları yaşarsınız. Ben bu işi yapacağım diyen arkadaşlar tavuklarını kesinlikle görmeden almayın ve aldığınız firma veya kişilerin yukarıda yazdığım tüm evraklarını tek tek bakın. Hayvanları gününde ve gramajında almanız çok önemlidir. Size 3 aylık hayvanı yumurtlamaya hazır diye satabilirler, bu durumda hak talep edebileceğiniz tüm evraklarınızı alın. Orijinal ırk aldığınıza dikkat edin. Horoz-Tavuk ayrımına dikkat edin. Sonuçta bu iş için ciddi sermayeler harcayacaksınız.